Wise People a la Taula rodona Treball i Benestar Emocional

En el marc de les “Jornades Internacionals de Bancs del Temps i Benestar Emocional”, organitzades pel Banc del Temps de Sant Cugat del Vallès, el dia 28 de novembre, Wise People hem participat en la taula de debat “Treball i Benestar emocional”.

La taula, moderada per Francisco Gallardo, expert en RH, estava formada per Sonia Yaguas, responsable de l’àrea de persones de Specialisterne, Angel Garrido, Secretari d’Acció Sindical de la USOC, Dunia Ochoa, Talent & Culture Business Partner de Randstad, Johanna Tejada, de la xarxa de dones líders del Banc del Temps de l’Equador i Montse Moliner, Directora de Sostenibilitat de Manpower Group i representant de Wise People Sant Cugat.

Durant el transcurs de la sessió, cada representant va aportar la seva visió de la importància de l’ocupació i el benestar emocional, fent especial èmfasi en persones amb discapacitat i majors de 45 anys. Una de les conclusions va ser que l’ocupació augmenta l’autoestima i aporta autonomia, a més de desenvolupar hàbits i millorar les relacions socials, aspectes que incideixen en el benestar i equilibri emocional de les persones. Es va generar un interessant debat sobre què han de fer les empreses per a ser “organitzacions amb ànima” i cuidar dels empleats, construint entorns amables, facilitant la comunicació oberta, impulsant estils de lideratge que impulsin el creixement i aportant formació i suport a tots els nivells de l’organització. Va ser rellevant la discussió sobre la importància de la responsabilitat individual, com hem de comprometre’ns a cuidar la nostra salut, també l’emocional, introduint hàbits saludables de manera regular, mantenint les relacions socials obertes i incorporant aspectes com el mindfulness i la meditació en les nostres rutines, especialment per a afrontar períodes d’alta activitat laboral o per a processos de canvi o cerca d’ocupació. Tot això va quedar emmarcat amb una detallada informació reguladora sobre baixes, excedències, permisos o altres circumstàncies.

Finalment es va debatre, amb la participació del públic, sobre la necessitat de cuidar del benestar emocional de les persones que treballen en sectors com l’educació i la sanitat i també, com adaptar-nos als canvis de l’ocupació i la societat del futur.